Miért ütsz engem?

Kedves Barátaink!

 

Ma szeretnénk felhívni a figyelmüket a keresztények elleni növekvő rosszindulatra Európában. Két írással találkozhatnak hírlevelünkben: egy rövid cikk Christoph Schönborn bíboros tollából, valamint az új honlapunk, a www.christianophobia.eu  bemutatásával.

 

Míg a www.europe4christ.net imáink, akcióink és információink hálózatának bázisául szolgál, addig a www.christianophobia.eu  oldal a keresztények és a keresztény jelképek elleni növekvő rosszindulatot mutatja be. Ez az új honlap a keresztények elleni gyűlölet eseteit teszi közzé. Célja az emberek és jogalkotók figyelmének felhívása és így egy türelmesebb, toleránsabb atmoszféra megteremtése.

 

Szeretnénk elnézést kérni minden angolul nem tudó olvasónktól: az új www.christianophobia.eu  honlap csak angolul érhető el. Egyszerűen képtelenség számunkra valamennyi naprakész információ közzététele és egyben lefordítása is, önkéntesekkel dolgozunk.

 

Az „Európa Krisztusért!” csapata

 

Ui: Ne felejtsük: imádkozzuk naponta a Miatyánkot, hogy Európa újra keresztény értékeken alapulhasson!

 

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

 

Keresztények vannak az utcákon!

Christoph Schönborn bíborostól (Bécs)

 

Valami történik a mi vén Európánkban. A keresztények visszaszólnak és nem csak belenyugszanak mindenbe. Kimennek az utcákra demonstrálni. Nem hangos szólamokkal és még kevésbé erőszakkal. Nagy számban jönnek békésen és barátságosan. Olyan nagy számban, hogy a média háttérbe akarja szorítani őket.

 

Januárban, Madridban egy hatalmas "Családok Napját" tartottak. Ez a békés demonstráció a Zapatero kormány család ellenes politikájának szólt, amely bevezette az "expressz válást" és a "meleg házasságot". Majdnem két millió ember gyűlt össze, az európai média pedig csak 150.000-ről beszélt.

 

Benedek pápát meghívták, tartson előadást Olaszország legnagyobb egyetemén. Néhány professzor és diák tüntetésbe kezdett ez ellen és azzal fenyegettek, félbeszakítják a beszédet, mert szerintük a pápa nem toleráns másokkal és ultra-konzervatív. A pápa lemondta az előadást. Múlt vasárnap 200.000 ember - köztük sok fiatal - gyűlt össze a Szent Péter téren, hogy békésen megmutassák, támogatják a pápát.

 

Jézus azt mondta tanítványainak, ha megütnek, tartsd oda a másik orcádat is. Ő azonban megkérdezte azt is az igazságtalanul eljárótól: "Miért ütsz meg engem?". A keresztények Európában elkezdték megkérdezni ellenségeiktől: miért ütöd az egyházat, amely mi vagyunk? Valami rosszat teszünk, amikor megvédjük a családot, kiállunk az élethez való jogért és ezzel segítünk Európának, hogy a jövőben is legyenek gyermekei?

 

Megjelent: a "Heute" című napilapban, a "Válaszok" rovatban, 2008. január 25.

 

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -  

 

 

Elindult a honlap: keresztényfóbia Európában

 

a www.christianophobia.eu honlapot nemrég indította Bécsben az Európa Krisztusért mozgalom (www.europe4christ.net). A honlap a keresztényfóbia európai eseteit teszi közzé, valamint a fogalom értelmezéséről tartalmaz idézeteket és hivatkozásokat.

 

"A keresztényfóbia a keresztényekkel, a kereszténységgel szembeni irracionális félelmet vagy gyűlöletet jelent" - mondta Dr. Gudrun Kugler, aki a honlap egyik készítője és alapítója. Hozzáteszi: "keresztényellenes előítéletet foglal magába és a keresztény hitet vallók lassú kiszorításában nyilvánul meg."

 

Számtalan feljegyzett eset szól a keresztény hit kigúnyolásáról, a keresztény szimbólumok eltávolításáról, csakúgy mint ezek viselésének megtiltásáról, valamint a televíziós programokban és mozifilmekben található támadásokról. A keresztény hithez közel álló "politikailag inkorrekt" nézetek - az abortusz és a melegek házasságának ellenzésének - üldözéséről számos eset tanúskodik. A feljegyzett esetekben az üldöztetés elbocsátást, a pénzbüntetést, sőt néhány esetben börtönbüntetést jelentett. Christian Vannestét, a francia parlament képviselőjét 10.000 euróra büntették, mert kritikus megjegyzéseket tett a homoszexualitásra.

 

A keresztényfóbia kifejezés már az ENSZ és az EBESZ több dokumentumában is megjelent. Több vatikáni hivatalnok is felszólalt már a jelenség felismerése érdekében, például Dominique Mamberti érsek, a vatikán államokkal való kapcsolatokért felelős titkára.

 

Joseph Weiler, zsidó író és a New Yorki Egyetem nemzetközi jogi professzora szerint: "Az európai laicitás, különbözik az amerikai szekularizmustól, nem egyszerűen azt jelenti "Nem hiszek Istenben", hanem maga is vallássá vált. Egyfajta ellenséges érzelem a hittel szemben, ami Európában a kereszténységet jelenti.

 

Hilarion püspök a Moszkva központú orosz ortodox egyház európai intézményekhez delegált képviselője azzal vádolja az Európai Uniót, nem akarja észrevenni a keresztény ellenes cselekményeket a tagállamokban: "a tolerancia nevében az EU vezetői elítélik az iszlám ellenességet és az antiszemitizmust, de a keresztényellenességet gyakran elnézik." Példaként az egyház közéletből való kiűzését hozta fel.

 

Dr. Gudrun Kugler a honlap kezdeményezője szerint: "Európában a helyzet egyre ellenségesebbé válik. Dolgozunk a kérdésen és nyilvánosságra hozzuk az eseteket, hogy felhívjuk a figyelmet. A munkánk nem az önsajnálatról, hanem a megoldásról szól, amelynek magában kell foglalnia a politika szintjét is.

Dr. Kugler úgy gondolja, ha az európai keresztényeknek több önbizalmuk lenne, az jó orvosság lehetne a problémára: "a kereszténység nagy részét jelenti annak a humanizmusnak, amiről Európa híres. A kereszténység sokat adott már, de még sok mindent adhat. Rajtunk keresztényeken múlik, hogy önbizalommal telve részt vegyünk a közéletben. Ennek eredményeként pedig a keresztényfóbiás esetek száma csökkenni fog."

 

Hogy így legyen, az Európa Krisztusért! kezdeményezés, a közélet számos leírását és a fontosabb témák ismertetését ajánlja az olvasók figyelmébe.