Home
Europa für Christus
Grußbotschaften
Ich mache mit!
Europabrief Archiv
Christian Action
Intolerance and Discrimination Against Christians
Links

 

Izrazimo svoju zabrinutost! Pišući ili nazivajući putem telefona političare koji će o ovome glasati sredinom travnja imat će uspjeha: većina Europljana ne podržava radikalne stavove o ovom pitanju!

 

Dekriminalizacija pobačaja i obavezni seksualni odgoj na dnevnom redu Vijeća Europe

 

11. ožujka 2008. Odbor za jednake mogućnosti za žena i muškarca Parlamentarne skupštine Vijeća Europe usvojilo je izvješće o „obvezatnom odgoju mladih o odnosima i spolnosti“ te o „dekriminalizaciji pobačaja“ u svim državama članicama. O ovom će se izvješću raspravljati i glasovati na plenarnoj sjednici od 14. do 18. travnja 2008.

 

Vijeće Europe je međunarodna organizacija, neovisna u odnosu na Europsku Uniju. Ima 47 zemalja članica (kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusija i Turska) te ima samo savjetodavne ovlasti. Međutim, izvješća Vijeća često se mogu koristiti kao sredstva političke prisile.

 

Vrlo smo zabrinuti ovim izvješćem, osobito netočnostima pojedinih izjava, poput evidentno netočne pretpostavke kako „diljem svijeta postoji konsenzus o tome da su reproduktivna prava /čime se misli na pravo na pobačaj/ dio ljudskih prava“. Štoviše, u izvješću se navodi kako spolni odgoj vodi ka smanjenju seksualnog ponašanja, dok programi koji se temelje na zagovaranju apstinencije rezultiraju povećanjem broja pobačaja, te kako je broj pobačaja manji tamo gdje je pobačaj legalan. Ove tvrdnje su krajnje prijeporne!

 

Umjesto da pokušava pobačaj učiniti ljudskim pravom izvješće bi trebalo poticati sljedeće: a) promovirati druge mogućnosti kao što je usvajanje djece i b) omogućiti „informirani pristanak“ pri kojem bi žene bile potpuno svjesne svih relevantnih činjenica u vezi s pobačajem, uključujući psihološke i zdravstvene rizike zdravlje te veće šanse za prijevremeni porod u sljedećim trudnoćama.

 

Molimo, pišite nekome od predstavnika koji sjede u Parlamentarnoj skupštini, izražavajući veliku zabrinutost zbog izvješća te ih podržite u odbacivanju izvješća  u trenutnom obliku i unošenju odgovarajućih izmjena kako se u izvješću ne bi nastojalo pobačaj učiniti ljudskim pravom (namećući ga zemljama u kojima je ilegalan), te kako bi se osiguralo da žene koje razmišljaju o pobačaju: a) budu potpuno svjesne zdravstvenih rizika tog postupka, b) budu svjesne svih drugih mogućnosti, c) ne budu  požurivane od strane liječnika ili prisiljavane od strane članova obitelji.

 

(Zahvaljujemo Care for Europe, www.careforeurope.org, na ovoj obavijesti).

 

Dokument

 

Popis predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe

 

Kako napisati dobro pismo političaru

 

Da, želim da se čuje moj glas za kršćansku Europu!

 

 

| |
 
 
 
Deutsch
 
Français
 
Magyar
 
Italiano
 
Nederlands
 
Slovensky
 
Polski
 
Hrvatski
 
Español
 
Slovenščina
© 2005 - 2024 - Europa für Christus