Beste vrienden en lezers,

Lees a.u.b. deze ontroerende e-mail die we kregen van een lezer. Het is aan ons christenen om Kerstmis te redden!

Hieronder vind je ook twee leuke kerstmis-posters.

Vergeet niet: "Jezus is de reden van dit alles!"

Antwoord "Zalig Kerstmis" op elke "seizoensgebonden begroeting"! Gebruik de juiste kaartjes bij het versturen van groeten aan familie, vrienden en collega's!

En denk er a.u.b. aan om met uw gift "Europa voor Christus!" te steunen! Dank u voor uw vrijgevigheid!

(Bankgegevens: Europa für Christus IBAN: AT05 1400003210902901, BIC: BAWAATWW (of BAWAATWWXXX), BAWAG Bank, Postcode: 1010 Wenen (zie ook www.europe4christ.net/index.php)

Een gezegende Advent en een zalig Kerstmis!

Uw Europa voor Christus! Team

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Red Kerstmis!

"Beste vrienden,

Ik werk in een internationale onderneming. Deze dagen krijgen alle medewerkers de traditionele wensen. Helaas bevatten ze geen "Zalig Kerstmis" meer, maar bijvoorbeeld "Beste wensen voor een veilig en gezond vakantieseizoen!" op een kaartje met een hybride Sinterklaas (Coca-Cola-achtig) en Boeddha in typische yoga-positie. Tegelijk werden vele reeds opgezette kerstbomen uit onze kantoren verwijderd en vervangen door een enkele grote boom in het midden van de campus. Wat is er aan de hand?

Volgens de waarden en de filosofie van onze onderneming zijn we allemaal verplicht om culturele, nationale en religieuze verschillen tussen onze collega’s te respecteren en daarom worden we aangemoedigd om bv. wensen naar India te sturen voor het Diwalifeest, naar Israël voor Chanoeka, naar de VS voor Thanksgiving Day en naar de Emiraten voor het einde van de Ramadan. Dus, waarom mogen we in het bedrijf, waar waarschijnlijk meer dan de helft van de werknemers christenen zijn, elkaar geen zalig Kerstmis meer wensen? Onze collega's uit India hebben geen enkel probleem om ons "Zalig Kerstmis" of zelfs "Gelukkige verjaardag kindje Jezus" te wensen.

Ik kom uit Polen, waar we het communisme 44 jaar ervaren hebben. Hoewel de communisten probeerden Sinterklaas door Vadertje Vorst te vervangen (wat niet lukte), respecteerden ze kerstbomen, twee vrije kerstdagen, kerstliederen, kaartjes met het kindje Jezus enz. En nu woon ik in Zwitserland - een vooral christelijk land - dat voor mij ook het symbool voor het succesvol samenleven van verschillende religies en talen is (bv. op de markt in Basel stonden de kerstboom en Chanoeka Menora samen de laatste dagen) en ... nu voel ik me gediscrimineerd! Dit is precies een gril van de geschiedenis...

Laten we gewoon "Zalig Kerstmis" antwoorden op elke "seizoensgebonden begroeting" die we ontvangen. Laten we gebruik maken van de juiste kaartjes bij het verzenden van wenskaarten aan onze collega's, klanten en vrienden! En laten we praten met anderen, dat we ons kerstmis niet laten afnemen!

Laten we bereid zijn om het echte kerstmis te redden! Anders zullen we binnen enkele jaren een "seizoensgebonden boom" in plaats van een "kerstboom", "sneeuwseizoenliederen” in plaats van "kerstliederen" en een afschuwelijke hybride van Sinterklaas met Boeddha in plaats van een heilige bisschop hebben. Wilt u uw kinderen door dit monster laten bezoeken? Brrrrrrrrrrrr....

Ik wens u allen gezegende kerstdagen!"

Anna

 

Santa-Free-Zone

(thanks to www.viennacityflats.at)

 

Baby Jesus Scan

(thanks to www.churchads.net/2010/posters.html)