Kedves Barátaink!

Mindenki ünnepli karácsonyt. Amíg azonban sokan nem értik a jelentését, vannak, akik egyenesen a keresztény jelképrendszer eltávolítását támogatják: a születés színhelyét, a karácsonyi dalokat, sőt, még a karácsonyfát is sértőnek titulálják és helyettesítenék téli vagy más fényes jelképekkel.

Ne féljünk fenntartani, ünnepelni és hirdetni karácsony valódi üzenetét, amely képes elhozni a változást, békét és az üzenetet.

Idén, december 10-e, az Emberi Jogok Nemzetközi Világnapja alkalmából egy rövid jelentést adunk közre a Keresztények Elleni Intolerancia és Diszkrimináció Megfigyelőközpont munkájáról, egy kezdeményezésről, amely közvetlenül az "Európa Krisztusért" mozgalomból született.

Egy nagyon sűrű évet zárunk mi is, melynek végén kérjük továbbra is támogatást. Amennyiben mód van rá, karácsonyi adományokat is szívesen fogadunk. Köszönjük mindenki nagylelkűségét!

(Banki adatok: Europa für Christus! Számlaszám: IBAN: AT05 1400003210902901, BIC: BAWAATWW (or BAWAATWWXXX), BAWAG Bank, Cím: 1010 Vienna; or view www.europe4christ.net/index.php)

Legyen áldott az Advent és boldog a Karácsony!

Egyesülve imáinkban egy keresztény Európáért!

Az Európa Krisztusért csapata

 

450 esete a keresztényellenes intoleranciának Európában

December 10-e az Emberi Jogok Nemzetközi Világnapja. Mialatt Európa az emberi jogok bajnokaként tündököl, a növekvő keresztényellenes türelmetlenség és diszkrimináció jelensége valahogy mindig a szőnyeg alá kerül.

A Megfigyelőközpont nemrégiben a 450. esetét hozta nyilvánosságra a keresztényellenes intoleranciának Európában - ez a felénk érkezett jelzések csupán kis hányadának visszatükrözése.

A tudatosság növelése az első és elengedhetetlen lépés a megoldás felé. Kérjük, aki teheti, támogassa a munkáját a Megfigyelőközpontnak azzal, hogy jelenti az esetet nekünk, illetve a honlapunkra való hivatkozások megosztásával, Facebookon "lájkolásunkkal", a Twitteren "követésünkkel". A lehetőség fennáll hírlevelünkre való feliratkozásra és megfontolásra ajánljuk támogatásunkat anyagi adományokkal is.

Vallásilag motivált gyűlöletbűnök Skóciában: 95 százalékuk keresztények ellen irányult

2010-ben és 2011-ben 693 vádat súlyosbított vallási előítélet minősített esete Skóciában. Ez közel 10 százalékos növekedést jelent az előző adatokhoz képest egy év alatt, s ez a legmagasabb arány négy év távlatában. Eme erőszak 95 százaléka keresztények ellen irányult. Az adatok mutatják, hogy 2010-11-ben a sérelmek 58 százaléka római katolikusok ellen, 37 százaléka protestánsok ellene, 2,3 százaléka judaizmus-ellenes, és 2,1 százaléka iszlámellenes volt. Olvass erről többet:

(http://www.intoleranceagainstchristians.eu/reports-and-documents-detail/article/scottish-government-reveals-95-of-religiously-motivated-violence-is-directed-against-christians.html)

Vatikáni bíboros: Lehetséges a keresztények hitvallás miatti bebörtönzése a nyugati világban

Raymond Burke bíboros, St. Louis korábbi érseke és jelenleg a Vatikán legfelső bíróságának a vezetője nyilatkozta a Katolikus Hírügynökségnek, hogy el tud képzelni olyan időt, mikor a Katolikus Egyházat az Amerikai Egyesült Államokban "akár csupán saját tanai hirdetéséért" megvádolják "illegális tevékenységben való részvételért, például az emberi szexualitásról való tanítása okán". Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy amerikai katolikusokat a hitükért letartóztatnak úgy válaszolt: "Látom ezt történni, igen"

(http://www.intoleranceagainstchristians.eu/quotations-detail/article/one-of-the-highest-ranking-cardinals-in-the-vatican-united-states-well-on-the-way-to-the-persecut.html)

Kérjük, támogassa a Megfigyelőközpont munkáját

Kérjük, fontolja meg a Megfigyelőközpont karácsonyi adománnyal való támogatását. A Megfigyelőközpont az egyedüli szervezet mely monitorozza a keresztényellenes intoleranciát és diszkriminációt a világban. A tudatosság az eső lépés a megoldás felé. A tudatosság pedig segít megelőzni a diszkrimináció súlyosbodását. Kérjük, támogassa munkánkat adományaival.

Banki átutalással:
Név: Observatory,
Számlavezető bank neve: BAWAG
Bankszámlaszám: IBAN: AT881400002810859051, BIC: BAWAATWW
Online adományozás (http://www.intoleranceagainstchristians.eu/header-menu/donate.html)

Kövesse a Megfigyelőközpontot a Facebookon és a Twitteren!

Legyen mindig friss információk birtokában a Megfigyelőközpont "lájkolásával" a Facebookon és "követésével" a Twitteren.